Test

Klasse indeling



Uitvoerend broodbakker
6 stuks dezelfde gevuld kleinbrood
6 stuks dezelfde ongevuld kleinbrood (zacht of krokant)


Uitvoerend brood- en banketbakker
6 stuks dezelfde gevuld kleinbrood
6 dezelfde stukswerk op basis van zand- of korstdeeg (max 100 gr.)


Uitvoerend banketbakker
6 stuks dezelfde gebakjes
12 dezelfde koekjes op basis van zand- of korstdeeg


Zelfstandig werkend broodbakker
6 stuks grootbrood 2 modellen
3 soorten getoerd gerezen, 10 stuks per soort gewicht maximaal 85 gram: ongevuld, zoet en hartig. De producten mogen na het bakken worden afgewerkt.

Recept uitwerken van één van de bovenstaande producten, hiervoor moet verplicht gebruik worden gemaakt van een standaard invulformat. Dit invulformat is te downloaden bij de downloads.
Let op: Indien het standaard invulformat niet wordt ingeleverd, wordt er bij de beoordeling 10 punten in mindering gebracht.

 

Zelfstandig werkend banketbakker
3 dezelfde desserttaartjes voor 6 tot 8 personen
2 soorten bonbons of friandises, 15 stuks van iedere soort

Recept uitwerken van één van de bovenstaande producten, hiervoor moet verplicht gebruik worden gemaakt van een standaard invulformat. Dit invulformat is te downloaden bij de downloads.
Let op: Indien het standaard invulformat niet wordt ingeleverd, wordt er bij de beoordeling 10 punten in mindering gebracht.

 

Zelfstandig werkend brood- en banketbakker
1 soort dezelfde ongevuld grootbrood, 3 stuks
1 soort dezelfde gevuld grootbrood, 3 stuks
9 dezelfde luxe gebakjes (70 – 120 gram)

recept uitwerken van één van de bovenstaande producten, hiervoor moet verplicht gebruik worden gemaakt van een standaard format dat is te downloaden bij de downloads.
Let op: Indien het standaard invulformat niet wordt ingeleverd, wordt er bij de beoordeling 10 punten in mindering gebracht.



Patissier

1 bonbonniere (ongevuld) op basis van de productgroep chocoladewerk
3 gelijke marsepein mens- of stripfiguren
12 dezelfde luxe koekjes op basis van schuim, amandelwerk of kokos

Recept uitwerken van één van de bovenstaande producten, hiervoor moet verplicht gebruik worden gemaakt van een standaard invulformat. Dit invulformat is te downloaden bij de downloads.
Let op: Indien het standaard invulformat niet wordt ingeleverd, wordt er bij de beoordeling 10 punten in mindering gebracht.


Bij regiowedstrijden is geen enkele vorm van presentatie toegestaan.
De producten dienen afkomstig te zijn uit het niveau waarin de deelnemer zich heeft ingeschreven. Overschrijven naar een andere klasse is dan ook niet mogelijk.

  • Let op: Tijdens de wedstrijd om het Nederlands kampioenschap moeten dezelfde hoeveelheden worden gemaakt.